Verschillende kleuren baby poep

Luiers zijn vaak gevuld met diverse kleuren ontlasting, groen bruin zwart, wat is nu eigenlijk de normale kleur van baby poep?

Na de geboorte zijn de luiers voornamelijk gevuld met meconium. Dit wordt ook wel kinderpek genoemd wat een zwarte groene kleur kan hebben. Het is een plakkerige glanzende ontlasting. Dit komt omdat je kindje in de baarmoeder nog niks gegeten heeft behalve afvalstoffen en vruchtwater. Na het beginnen van drinken van moedermelk of flesjes zal deze kleur snel verdwijnen. Daarna maakt het plaats voor een gele kleur. Deze kleur wordt veroorzaakt doordat de darmen net in werking komen en je baby alleen maar vloeibaar drinkt. Dit kan vooral in het begin zorgen voor een groot verbruik van het aantal luiers, dit omdat het na elke voedingsbeurt wel raak kan zijn. Hiervoor is het dus belangrijk dat de luiers goed verschoond worden en goed vast zitten.  Dit gaat meestal na een week of 6 weer over.

Luierkeuze

Tijdens de eerste 6 week is de luier keuze dus ook heel belangrijk. Wij raden ook aan om de verschillende luier aanbiedingen te vergelijken want in het begin heb je veel luiers nodig. Pampers New Baby is hierbij perfect voor je kleine kindje omdat deze veel vocht opneemt en goed aansluit op een klein pasgeboren kindje.

Vast voedsel

Als je begonnen bent met het geven van vast voedsel dan zal de ontlasting snel een “normale” bruine kleur krijgen. Dit gaat vaak in combinatie met grote stukken omdat de darmen nog niet optimaal werken. Dit kan een tijdje duren omdat baby’s in het begin nog langer niet alles opeten en vaak tijdelijk terugvallen op de fles of borst.

Wat is nu de juiste kleur baby poep?

De juiste kleur van een gezond kindje kan dus wisselen, dit ligt voornamelijk aan de levensfase en ook aan het soort voedsel wat je baby binnenkrijgt. Als je kind een jaar of 2 is geworden zullen de darmen goed volgroeid zijn en zie je normale poep. Twijfel je nog steeds? Zoek dan eens op internet naar de verschillende soorten poep, hier is veel over te vinden.

Tandjes

Wat wij ook veel hebben gehoord is dat er veel baby’s een andere kleuren poep krijgen als ze melktanden krijgen. Dit gaat vaak gepaard met zure en dunne poep. Dit gaat weer weg op het moment dat de tand is doorgekomen.

Diarree en uitdroging en kleuren poep

Heeft je baby dunne poep en stopt het niet? Let dan goed op! Diarree is bij baby’s een veel voorkomend probleem en kan snel tot uitdrogingsverschijnselen leiden. Probeer in kleine etappes te voeren en zoveel mogelijk drinken met te geven zodat hij/zij niet uitdroogt. Het is ook slim om even naar de drogist of apotheek te gaan en ORS op te halen. ORS bevat veel suiker en zout en hiermee herstelt het vochtbalans van je baby snel en zal de diarree ook weggaan. Als dit niet helpt zou ik aanraden om meteen naar de kinderarts te gaan.

Overzicht
Baby poep en de verschillende kleuren
Artikel naam
Baby poep en de verschillende kleuren
Omschrijving
Luiers zijn vaak gevuld met diverse kleuren poep, groen bruin zwart, wat is nu eigenlijk een gezonde kleur ontlasting bij een baby?
Auteur
Publisher Naam
https://www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo