Doorkomende tandjes baby?

Alle kinderen krijgen tanden. De meeste kinderen krijgen hun eerste doorkomende tandjes wanneer ze tussen 4 en 8 maanden oud zijn. Voor vele ouders betekent dit het begin van een aantal slapeloze nachten. Moet dit altijd zo  zijn? Het antwoord op deze vraag luidt eenvoudig: ‘Nee.’ Sommige baby’s hebben namelijk minder last van het krijgen van tandjes dan andere. Er zijn zelfs kinderen die er helemaal geen last van hebben. Dat is natuurlijk mooi om weten, maar als je baby toch last krijgt van zijn of haar eerste tandjes, dan zijn er best wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om de symptomen te verzachten. We sommen er graag enkele voor je op.

De bijtring

Een bijtring wordt veel gebruikt om ervoor te zorgen dat de baby minder pijn voelt bij het doorkomen van de eerste doorkomende tandjes. Dit is gewoon een simpel voorwerp dat vervaardigd is uit veilige kunststof. Kleine kinderen hebben van nature de neiging om in alles te willen bijten en de bijtring voldoet dan ook volop aan die behoefte. Een klassiek bijtring heeft uiteraard vaak de vorm van een stevige ring in plastic. Tegenwoordig bestaan bijtringen in alle maten en soorten. Zo kan een bijtring ook een rammelaar zijn of een Disneyfiguurtje. De tijd dat dit een saai voorwerp was, is voorgoed voorbij!

Pijnstillende gel, druppels of pasta

De plekken van de doorkomende tandjes zijn voor vele kleine kinderen pijnlijk. Om dit ongemak te verlichten, gebruiken sommige ouders een pijnstillende pasta die eenvoudig op het tandvlees van de baby kan worden gesmeerd. Deze middelen kun je zonder voorschrift kopen bij de apotheker of bij een drogist.

Het tandvlees van je baby masseren

Wat je ook kunt doen, is het tandvlees van je baby masseren. Sowieso houden kinderen van aandacht en jouw kleintje zal hier zeker ook rustiger van worden. Zo vermijd je het gebruik van farmaceutische middelen. Het tandvlees masseren kun je gewoon doen met schone vingers. Sommige mensen gebruiken hiervoor de bolle kant van een lepel.

Wat te doen bij koorts?

Sommige baby’s krijgen koorts wanneer ze voor het eerst tandjes krijgen. Hiertegen kun je koortswerende middelen gebruiken die speciaal voor baby’s en jonge kinderen werden ontwikkeld. Je doet er wel goed aan om in de gaten te houden of je kind goed reageert op het middel. Ook kan het zijn dat er wat anders aan de hand is dan baby tandje krijgen. Dan is het tijd om de huisdokter of kinderarts te raadplegen.

Overzicht
Doorkomende tandjes baby
Artikel naam
Doorkomende tandjes baby
Omschrijving
Doorkomende tandjes baby? Alle baby's krijgen tandjes. De meeste kinderen krijgen hun eerste doorkomende tandjes wanneer ze tussen 4 en 8 maanden oud zijn. Voor vele ouders betekent dit het begin van een aantal slapeloze nachten.
Auteur
Publisher Naam
https://www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo