De voordelen van katoenen luiers

We hoeven je niet te vertellen dat de meeste jonge ouders tegenwoordig kiezen voor wegwerpluiers. Deze luiers zijn gewoon handig. Wie een druk leven leidt, heeft niet altijd de tijd om een grote kookwas te doen. Toch zijn er situaties waarin een wegwerpluier niet de beste oplossing is. Hoewel dit product steeds geoptimaliseerd wordt en alle luierfabrikanten hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat hun artikelen zo zacht en comfortabel mogelijk zijn, zijn er toch tal van argumenten die pleiten voor de katoenen luier. Hierbij denken vele jonge ouders met grote waarschijnlijkheid aan het oude model van luier dat er allesbehalve praktisch uitzag. Als jij er ook zo over denkt, dan hebben we nu goed nieuws voor jou. De katoenen luier is niet alleen terug van weggeweest, hij heeft ook nog eens een complete makeover gekregen. Alleen dit gegeven is al genoeg om aandacht te besteden aan de moderne katoenen luiers.

Katoen ademt beter dan kunststof

Alle inspanningen van de producenten ten spijt, kunnen we niet anders dan vaststellen dat katoen veel beter de lucht doorlaat dan kunststof. Dit zorgt ervoor dat je kleine dreumes veel minder last zal hebben van zijn of haar billetjes.

Katoenen luiers van nu hebben een moderne vorm.

De tijd dat luiers van textiel er gewoon uitzagen als een wit stuk stof uit katoen dat je in een bepaalde vorm moest plooien en met veiligheidsspelden vastmaakte, ligt voor goed achter ons. De moderne katoenen luier is net zoals de wegwerpluier voorgevormd. Je hoeft dus niet langer de doeken zelf te plooien en ook knoeien met veiligheidsspelden is voorgoed verleden tijd.

Katoenen luiers zijn beter voor het milieu

Luiers van katoen kun je wassen en opnieuw gebruiken. Hierdoor moet je niet iedere keer een nieuwe luier gebruiken en zorg je ervoor dat je niet alleen minder luiers koopt, maar dat er ook minder wegwerpluiers moeten geproduceerd worden. Zo zorg je op termijn voor een schoner milieu en verminder je ook de CO² uitstoot die gepaard gaat met de productie van luiers.

Katoenen luiers kosten minder geld

Wegwerpluiers zijn wel handig als je weinig tijd hebt, maar ze zijn op termijn heel duur. Katoenen luiers worden eenmalig aangekocht en kunnen een hele tijd mee. Zo kun je heel wat geld besparen.

Katoenen luiers zijn beter voor de gezondheid van je baby

Hoe praktisch wegwerpluiers ook zijn en hoeveel moeite de producenten zich getroosten om hun producten steeds kindvriendelijker te maken, toch zijn er vele factoren die maken dat katoenen luiers gezonder zijn voor je baby. Katoen ademt niet alleen veel beter, het zorgt er ook voor dat de billetjes van je kind frisser blijven. Verder zorgen luiers van textiel ervoor dat je kind weet wanneer de luier moet worden ververst. Zo zal je baby of peuter eerder zindelijk worden.

Overzicht
Katoenen luiers voordelen?
Artikel naam
Katoenen luiers voordelen?
Omschrijving
De voordelen van katoenen hoeven je niet te vertellen dat de meeste jonge ouders tegenwoordig kiezen voor wegwerpluiers. Toch zijn er situaties waarin een wegwerpluier niet de beste oplossing is.
Auteur
Publisher Naam
https://www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo