Kinderziektes

Je moet er natuurlijk niet aan denken maar het is wel slim om de verschillende kinderziektes te kennen. Wat voor ziektes zijn er en waarop moet je nou letten?
Je kindje kan veel verschillende ziektes krijgen, dit zijn onder andere de vijfde en de zesde ziekte, waterpokken en roodvonk daarnaast nog de griep en diarree. Er zijn nog meerdere ziektes maar deze worden na inenten tegengegaan. Hierover kunt u binnenkort meer lezen op onze website.

Virussen

Kinderen krijgen vaak een bepaalde ziekte door een virus, een virus is eigenlijk een organisme waar een kind op jonge leeftijd nog niet immuun voor is, dit wordt vaak door andere mensen overgedragen. Vaak loopt je kind deze ziektes op in een crèche of een andere plek waar veel mensen zijn. Veel van deze virussen zijn te voorkomen door inenting. Wij hebben een lijst gemaakt van verschillende virussen die er zijn en wat je kindje kan oplopen.
Hieronder een overzicht van de verschillende virussen:

Vijfde ziekte – De vijfde ziekte geeft kleine rode vlekjes op het lichaam en kan verward worden met waterpokken, dit is het niet en het is eigenlijk een onschuldig virus wat meestal in 2 tot 3 week weer voorbij is.

Zesde ziekte – De zesde ziekte is vergelijkbaar met de vijfde, deze ziekte geeft ook vlekken en gaat gepaard met een koorts. De koorts houdt meestal een kleine week aan en daarna komen de vlekken tevoorschijn.

Waterpokken – Bij waterpokken is het vaak al snel duidelijk wat er aan de hand is, je kindje zit vol met kleine blaasjes en heeft veel jeuk, dit is een zwaar besmettelijke ziekte voor kinderen dus het is zaak om thuis te blijven en rustig uit te laten zieken. Dit gaat meestal gepaard met een koorts of een keelpijn.

Bacteriën

Bacteriën zitten op elk lichaam, er zijn goede en slechte bacteriën, dit komt vaak voor bij klein kinderen omdat ze hier nog niet tegen bestendig zijn. We hebben hieronder een overzicht gegeven van de verschillende bacteriën.

Roodvonk – Roodvonk geeft een rode uitslag op je baby, je kindje wordt hierbij vaak erg ziek en kan moeilijk slikken en krijgt een ook een rode tong. Dit neemt meestal na een dag of 5 af en kan wel 2 week duren voordat het volledig genezen is.

Hersenvliesontsteking – De hersenen van je kindje worden beschermd door een vlies, als deze ontstoken raakt is het een hersenvliesontsteking. Dit is lastig om te herkennen maar meestal kan je het herkennen aan lusteloosheid huilen bij beweging of sufheid. Als je dit herkent ga dan gelijk naar de huisarts!

Overzicht
Kinderziektes wat voor soorten zijn er?
Artikel naam
Kinderziektes wat voor soorten zijn er?
Omschrijving
Je moet er natuurlijk niet aan denken maar het is wel slim om de verschillende kinderziektes te kennen. Wat voor ziektes zijn er en waarop moet je nou letten?
Auteur
Publisher Naam
https://www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo