Luiers verschonen stappen

Om uw kindje schoon en gezond te houden moet u zo snel mogelijk uw kindjes luier verschonen. Dit is aan te raden om te doen na een poep of grote plasbeurt. Dit houdt in dat op meerdere momenten op een dag een luier verschoond moet worden, waar uiteindelijk een ritme in zal komen. Wat moet je doen om je kindje te verschonen? Volg ons 10-stappenplan en luiers verschonen is gemakkelijk!

Hieronder volgt het 10 stappenplan voor het luiers verschonen

Als je begint met verschonen is het handig om alles binnen handbereik te hebben liggen. Het is niet slim om je kind alleen te laten liggen om bijvoorbeeld een luier te pakken. Zorg dat je een goede plek hebt om je kindje te verschonen met bijvoorbeeld een commode, met een zogenaamd verschoning kussen of een klein matrasje zodat je kindje comfortabel kan liggen. Nu kan het luiers verschonen eindelijk beginnen!luiers verschonen

Stap 1 – Doe de luier los, veeg het grote vuil weg

Als je je baby hebt neergelegd kan je de luier gaan losmaken. De jongetjes hebben vaak de neiging om dan te gaan plassen, dus het is zaak om de luier voor zijn piemeltje te houden. Vervolgens kan je de luier verder openmaken en kan je het grote vuil weg vegen, daarna kan je de trek je de luier verschoon vanaf de voorkant naar de achterkant om je kindje vandaan en kan je de luier weggooien.

Stap 3 – Schoonmaken beentjes buik en voorkant

Nu kan je je baby gaan schoonmaken aan de voorkant beginnend bij de buik van je baby. Daarna de beentjes en de geslachtsdelen. Ga hier zorgvuldig te werk en zorg dat je alles goed hebt schoongemaakt om luieruitslag te voorkomen! Dit doe je met vochtige doekjes, daarna maak je alles droog met een droog doekje. Bespaar niet op de doekjes want alles moet goed schoon zijn, maar let uiteraard wel op het milieu!

Stap 4 – Maak de billen schoon

Nu mag je beginnen met de billetjes schoonmaken. Hierbij is het slim om de enkeltjes van uw kindje beet te pakken met één hand en dan langzaam uw kindje omhoogtillen, dit doe je tot je er goed bij kan. Nu kan je de billetjes schoonmaken met vochtige doekjes, vergeet niet om de billen weer goed droog te maken om luieruitslag te voorkomen.

Stap 5 – Gooi de vieze luier weg

De wegwerpluiers kunt u met de speciale plakstrips dichtplakken en daarna in de container gooien. Handig hierbij is om een speciale luieremmer aan te schaffen zodat deze in de buurt van uw commode staat.prullenbak

Stap 6 – De nieuwe luier omdoen

Als je dit allemaal klaar hebt en alles op de commode is opgeruimd kan je beginnen met het omdoen van de  nieuwe luier. Dit gaat op dezelfde manier als het afdoen van de luier, pak weer de enkeltjes van je kindje in één hand en til je baby’tje langzaam op. Nu kan je de achterkant van de luier neerleggen en je baby erboven op leggen, zorg dat de luier tot aan de middel van je baby komt.

Stap 7 – Vouw de voorkant voor het buikje

Plaats de voorkant van de luier tot aan de middel van je baby’tje en leg de baby nu neer. Zorg dat de voor- en achterkant goed uitkomen om lekken te voorkomen!

Stap 8 – Plak de luier vast

Maak nu aan één kant de plakstrip los en houdt met je andere hand de luiers op zijn plek en plak de luier goed vast. Doe dit niet te hard en niet te zacht. Als je dit aan de andere kant ook hebt gedaan ben je klaar met het verschonen van de luier!

Stap 9 – Controleluiers verschonen

De controle is een belangrijke stap om te voorkomen dat de luier gaat lekken. Controleer altijd of er nog ongeveer een centimeter aan ruimte tussen de luier zit, zo niet haal de plakstrip los en zorg dat hij op de juiste strakheid zit. Er zitten kleine randjes bij de beentjes die naar buiten moeten wijzen, deze moet je ook controleren omdat er anders van alles langs kan lekken.

Stap 10 – Klaar en de kleertjes weer aan.

Eindelijk klaar! Alle viezigheid is weg en je baby kan weer genieten van een schone luier. Je kan nu de kleertjes weer aan doen  (of verschonen) en je kan weer genieten van een heerlijk ruikend baby’tje

Overzicht
Luier verschonen 10 stappenplan
Artikel naam
Luier verschonen 10 stappenplan
Omschrijving
Hoe moet je een luier verschonen? Welke volgorde moet ik aanhouden? Hoevaak moet ik verschonen? Kijk hier voor een makkelijk 10 stappenplan voor het verschonen van je baby.
Auteur
Publisher Naam
www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo