Voor de eerste keer op vakantie met baby!

Het is vooralsnog lente. De zomer komt er bijna aan en gelukkig wordt het weer al wat beter. Dit is de tijd van het jaar om met je baby naar buiten te gaan.

De zon op een babyhuidje

Misschien is je kind wel geboren in de lente. Als dat het geval is, dan is de kans groot dat het de eerste keer is dat je baby kennis maakt met de eerste zomerzon. Dat is alleen maar gezond. De zon zorgt er namelijk voor dat je kind zijn of haar nodige dosis vitamine D kan opdoen. Dit is goed voor de aanmaak van calcium en zorgt ervoor dat je kleintje sterke botten krijgt. Tegelijk is de overgang tussen de lente en de zomer ook de tijd dat je eraan denkt om op vakantie te gaan. Mogelijk had je al vakantieplannen gemaakt voor de geboorte van je baby. Sommige ouders wachten met het boeken van een reis of een vakantie tot na de geboorte van de baby. Ze vragen zich af of vakantie met baby wel zo’n goed idee is. Natuurlijk is een klein kind nog niet tegen alle weersomstandigheden bestand.

Reizen afraden?

Reizen helemaal afraden, vinden we zelf ook uit den boze. Sommige experts zeggen dat het niet aangewezen is om met je pasgeboren kind op reis te gaan naar een land waar het te koud of te warm is. Op het eerste zicht, lijkt dit een goede raad. Hele kleine kinderen lopen het risico om onderkoeld te geraken of om een zonneslag te krijgen. Anderzijds is het ook zo dat in zowel koude gebieden als warmere landen jaarlijks kinderen geboren worden. Deze kinderen worden ook blootgesteld aan het klimaat van het land waarin ze geboren worden. Omwille van deze redenen zijn wij er in ieder geval geen voorstander van om reizen met een baby af te raden. Wel doe je er goed aan om enkele tips in acht te nemen!

Tips om op vakantie met baby te gaan.

Zorg altijd voor gepaste kleding voor je kind. Ga je naar een koud land, zorg dan voor goede winterkleding zodat je kind niet onderkoeld kan worden. Neem afhankelijk van het land genoeg luiers mee zodat je niet zonder komt te zitten.
Ook in warme landen doe je er goed aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. Uiteraard zorg je voor luchtige kleding voor je baby. Tegelijk zorg je er best voor dat de huid van je kind bedekt blijft. Zo voorkom je een zonneslag. Zorg ook voor voldoende drinken. We denken dan vooral aan water. Zo zorg je ervoor dat je kind niet gedehydreerd wordt.

Medicijnen en dingen om mee te nemen

Neem een aangepast EHBO-koffer mee. Hierin kun je behalve de klassieke benodigdheden ook anti-diarree middelen voor kinderen meenemen, een koortsthermometer, kinderaspirine , zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor en ontsmettingsmiddel zijn zeker een must om op reis te vertrekken met een kind.
Als je weet wat je bestemming is, doe je er ook goed aan om alle raadgevingen met betrekking tot dat land goed in acht te nemen.

Overzicht
 Op vakantie met je baby
Artikel naam
Op vakantie met je baby
Omschrijving
Reizen helemaal afraden, vinden we zelf ook uit den boze. Sommige experts zeggen dat het niet aangewezen is om met je pasgeboren kind op reis te gaan naar een land waar het te koud of te warm is. Op het eerste zicht, lijkt dit een goede raad.
Auteur
Publisher Naam
https://www.luiers-aanbieding.net
Publisher Logo